utorak, 29. siječnja 2019.



Iako nam se često čini kao otpad, dijelovi koje bacamo nerijetko obiluju većom količinom vitamina i minerala nego oni dijelovi koje konzumiramo.




Kore od naradže







Istraživanja su pokazala da se u kori od narandže nalazi se tri puta više vitamina C nego u samoj pulpi. Nemojte, stoga bacati koru, ušećerite je ili je konzumirajte na neki drugi način. Birajte neprskane, naravno.



Bijeli dijelovi lubenice i sjemenke



Ti dijelovi ove sočne ljetne i osvježavajuće namirnice obiluju aminokiselinama koje, dokazano, povoljno djeluju na zdravlje srca.



Stabljike brokolija



Znamo, navikli smo da jedemo samo “cvjetove” brokolija, dok većina nas baca stabljike. Ipak, tu naviku bi trebalo da promijenimo. Stručnjaci tvrde da je upravo u stabljikama brokolija, jedne od najzdravijih namirnica, najveća koncentracija sastojaka koji djeluju protivupalno i sprječavaju oštećenja ćelija.



Stabljike peršuna





Podjednako su ukusni dijelovi kao i samo lišće peršuna, koje najčešće koristimo kao začin. Stabljike sadrže mikronutrijente koji blagonaklono djeluju na zdravlje vaše kože i očiju.



Kora od jabuke



Mnogi skidaju koru s jabuke i time prave jednu od najvećih grešaka. Naime, upravo je kora jabuke zdravija od ploda, obiluje vlaknima i vitaminom C, a pomaže u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i održava jednjak čistim.

Izvor: Hayat.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Unordered List

po

loading...

Sample Text

Blog Archive

Pretraži ovaj blog

Pokreće Blogger.

pop

advertisment

loading...

Popular Posts

Recent Posts

ref

ad2

loading...

Text Widget