utorak, 29. siječnja 2019.
- siječnja 29, 2019
- sajo
- No comments
Iako nam se često čini kao otpad, dijelovi koje bacamo nerijetko obiluju većom količinom vitamina i minerala nego oni dijelovi koje konzumiramo.
Kore od naradže
Istraživanja su pokazala da se u kori od narandže nalazi se tri puta više vitamina C nego u samoj pulpi. Nemojte, stoga bacati koru, ušećerite je ili je konzumirajte na neki drugi način. Birajte neprskane, naravno.
Bijeli dijelovi lubenice i sjemenke
Ti dijelovi ove sočne ljetne i osvježavajuće namirnice obiluju aminokiselinama koje, dokazano, povoljno djeluju na zdravlje srca.
Stabljike brokolija
Znamo, navikli smo da jedemo samo “cvjetove” brokolija, dok većina nas baca stabljike. Ipak, tu naviku bi trebalo da promijenimo. Stručnjaci tvrde da je upravo u stabljikama brokolija, jedne od najzdravijih namirnica, najveća koncentracija sastojaka koji djeluju protivupalno i sprječavaju oštećenja ćelija.
Stabljike peršuna
Podjednako su ukusni dijelovi kao i samo lišće peršuna, koje najčešće koristimo kao začin. Stabljike sadrže mikronutrijente koji blagonaklono djeluju na zdravlje vaše kože i očiju.
Kora od jabuke
Mnogi skidaju koru s jabuke i time prave jednu od najvećih grešaka. Naime, upravo je kora jabuke zdravija od ploda, obiluje vlaknima i vitaminom C, a pomaže u uklanjanju toksina iz probavnog sistema i održava jednjak čistim.
Izvor: Hayat.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar