nedjelja, 6. siječnja 2019.


Odolite iskušenju da operete povrće čim se vratite sa pijace ili iz supermarketa.







Možda vam se pranje unaprijed čini kao dobra ideja da biste uštedjeli vrijeme u toku sedmice kad kuhate, ali zapravo rizikujete da bakterije na povrću “procvjetaju”.





Umjesto toga, mnogo je bolje da povrće perete onda kad vam zatreba.



U situacijama kad baš morate da ga operete unaprijed jer, na primjer radnim danima nemate dovoljno vremena ili kad spremate svečani ručak, zelenu salatu i drugo lisnato povrće operite, ali obavezno dobro procijedite i osušite.





Kad su se listovi dobro osušili, čuvajte ih u djelimično otvorenoj plastičnoj kesi u koju ste ubacili parče ubrusa da upije suvišnu vlažnost.



Izvor: Hayat.ba

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Unordered List

po

loading...

Sample Text

Blog Archive

Pretraži ovaj blog

Pokreće Blogger.

pop

advertisment

loading...

Popular Posts

Recent Posts

ref

ad2

loading...

Text Widget