subota, 5. siječnja 2019.




Ove greške najčešće pravimo prilikom kuhanja tjestenine.







Lonac za kuhanje nije dovoljno velikKoristeći manji lonac znači da ćete potrošiti manje vode, koja će prokuhati brže pa će i jelo biti brže gotovo. Međutim, tjestenina treba mnogo više vode i prostora kako bi se ravnomjerno skuhala. Ako je prenatrpate u lonac, vjerovatno ćete dobiti hrpu ljepljive polu-kuhane tjestenine.



Ne solite vodu u kojoj se kuha tjestenina





Sigurno ne pečete piletinu ili dinstate povrće bez soli, stoga ni tjesteninu ne trebate tretirati drugačije. Dodavanjem soli u vodu prilikom kuhanja omogućit ćete tjestenini da upije malo soli što će poboljšati njen ukus.



Ne brinite se neće upiti svu količinu soli koju stavite.



Dodajte ulje u vodu



Dodavanjem ulja u vodu za kuhanje spriječit ćete da se komadi tjestenine međusobno zalijepe, ali ovaj trik radi predobro. Morate znati da ne treba pretjerivati jer tjestenina mora biti barem malo ljepljiva kako bi se umak zadržao na njoj. U suprotnom vaše jelo s tjesteninom neće biti naročito ukusno.



Držite se uputa s pakovanja





Vrijeme kuhanja koje piše na pakovanju je broj koji se treba otprilike pratiti, ali ga se nemojte slijepo držati.

Ako želite da vam tjestenina bude mekana, kuhajte je nekoliko minuta duže, a ukoliko želite al dente tjesteninu sklonite je s vatre nekoliko minuta ranije, prenosi Azra.ba.

Izvor: Hayat.ba

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Unordered List

po

loading...

Sample Text

Blog Archive

Pretraži ovaj blog

Pokreće Blogger.

pop

advertisment

loading...

Popular Posts

Recent Posts

ref

ad2

loading...

Text Widget