subota, 5. siječnja 2019.
siječnja 05, 2019
sajo
No comments
Ove greške najčešće pravimo prilikom kuhanja tjestenine.
Lonac za kuhanje nije dovoljno velikKoristeći manji lonac znači da ćete potrošiti manje vode, koja će prokuhati brže pa će i jelo biti brže gotovo. Međutim, tjestenina treba mnogo više vode i prostora kako bi se ravnomjerno skuhala. Ako je prenatrpate u lonac, vjerovatno ćete dobiti hrpu ljepljive polu-kuhane tjestenine.
Ne solite vodu u kojoj se kuha tjestenina
Sigurno ne pečete piletinu ili dinstate povrće bez soli, stoga ni tjesteninu ne trebate tretirati drugačije. Dodavanjem soli u vodu prilikom kuhanja omogućit ćete tjestenini da upije malo soli što će poboljšati njen ukus.
Ne brinite se neće upiti svu količinu soli koju stavite.
Dodajte ulje u vodu
Dodavanjem ulja u vodu za kuhanje spriječit ćete da se komadi tjestenine međusobno zalijepe, ali ovaj trik radi predobro. Morate znati da ne treba pretjerivati jer tjestenina mora biti barem malo ljepljiva kako bi se umak zadržao na njoj. U suprotnom vaše jelo s tjesteninom neće biti naročito ukusno.
Držite se uputa s pakovanja
Vrijeme kuhanja koje piše na pakovanju je broj koji se treba otprilike pratiti, ali ga se nemojte slijepo držati.
Ako želite da vam tjestenina bude mekana, kuhajte je nekoliko minuta duže, a ukoliko želite al dente tjesteninu sklonite je s vatre nekoliko minuta ranije, prenosi Azra.ba.
Izvor: Hayat.ba
Related Posts:
Ta četiri slatka trudnička slova – OGTT i što vas zaista s njim čeka TKO JE PIO glukozu, može s priličnom sigurnošću zaključiti da sam sarkastična. Da, ima puno slatke tvari uključene u ovo testiranje, ali nema baš ništa slatko u OGTT-u. Zanima vas što vas to čeka? Pa… google_ad_cli… Read More
Novo otkriće: Zika uzrokuje niz teških abnormalnosti kod beba, a ne samo mikrocefaliju NIZ TEŠKIH abnormalnosti fetusa otkriveno je kod 29 posto trudnica zaraženih virusom zika, pokazali su preliminarni rezultati male studije o potencijalnoj vezi između zike i teških urođenih mana. google_ad_client =… Read More
Kak´ izgleda tvoj trbuh nakon poroda? google_ad_client = "ca-pub-3866389803624179"; google_ad_slot = "2011729758"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; Jel’ ti se kad desilo da si nekoj curi rekla „O wow, opet si trudna, čes… Read More
Što to tjera trudnice da jedu zemlju? JESTE LI ikada čuli za taj fenomen, koji čak i nije toliko beskrajno rijedak među trudnicama? Da, neke trudnice jednostavno osjećaju neodoljivu potrebu da se najedu zemlje. Naravno, pritom paze da to ne bude onaj prvi neč… Read More
Kako folna kiselina sprječava defekt neuralne cijevi ploda. Znate li? JEDAN OD vitamina koji se preporučuje svakoj friškoj trudnici kao i ženama koje tek planiraju trudnoću jest folna kiselina. Vitamin koji je potreban svim živim bićima, a posebno trudnicama s obzirom da je znanstveno dokaz… Read More
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar