utorak, 29. siječnja 2019.



Evo šta sve treba da znate. Srećno vam roditeljstvo drage mame i tate :*





1. Krvarićete nekoliko NEDELJA nakon porođaja.

Nakon porođaja dolazi do krvarenja koje izgleda isto kao i ono tokom menstrualnog ciklusa. To može potrajati nekoliko nedelja nakon poroda i tokom tog vremena nosićete uloške. Reč je o sasvim normalnom procesu, ali svakako se obratite svom lekaru ako ste zabrinute.

2. Izgledaćete trudno iako to više niste

Žensko telo nakon porođaja neće se odmah vratiti u ono stanje pre trudnoće. Vaš stomak može nakon porođaja da izgleda okruglo i natečeno, a to nije vezano samo uz težinu. Naime, potrebno je vremena kako bi se maternica stegnula.Nebrinite i to je normalno !!

3. Dojenje nije intuitivno

“Tokom trudnoće buduće mame čuće jako puno saveta i novih informacija, ali postoje i one informacije koje se često znaju izostaviti iz razgovora”

Dojenje je nešto što ćete naučiti kroz praksu i nema baš puno veze s intuicijom. Princip pokušaja i grešaka biće nezaobilazan tada, a dobro je posavetovati se s prijateljicama koje su već prošle kroz ovaj proces i s raznom literaturom. Također, nikako nemojte ignorisati bol ako je osetite.

4. Shvatićete da je vaš život pre deteta zauvek završen

Postojaće jedan trenutak kada ćete u potpunosti shvatiti da se ne možete vratiti u prošlost i da je vaš život prije deteta zauvek završen. To shvatanje bit će pomalo strahovito i iscrpljujuće jer se upuštate u potpuno novi život. Ali nemojte da se stidite  ako se s vremena na vreme setite dobrih, starih dana.

5. Ponekad ćete proveravati dete svakih pet sekundi

S druge strane, to da ste postali mama činiće se toliko nestvarnim da ćete jednostavno svaki budni trenutak koristiti kako biste ste uverili da je beba u redu. Zato ćete se verovatno svakih pet sekundi podećati na to da ste odgovorni za to malo čudo i proveravati je li sve u redu.

6. Nećete želeti da izađete napolje iz kuće

Ne brinite, to je sasvim normalno jer ste nova mama. Naravno da ćete izaći napolje, ali nema potrebe za žurbom. Važno da je prvo stvorite rutinu unutar doma, da provodite vreme s bebom, da se osećate ugodno i da uživate u udobnosti vlastitog doma.

7. Pretraživaćete internet zbog svake sitnice (zato mi i postojimo vaših devet meseci  )

Vaše dete učiniće nešto čudno i vi ćete se odmah zabrinuti te ćete posegnuti za google pretraživačem  kako biste saznali sve što možete u tom trenutku. Takvo pretraživanje obavljaćete u svako doba dana i noći i to zbog baš svake sitnice. ( Bez brige na sajtu se nalazi sve što vam je potrebno :* )

izvor. zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Unordered List

po

loading...

Sample Text

Blog Archive

Pretraži ovaj blog

Pokreće Blogger.

pop

advertisment

loading...

Popular Posts

Recent Posts

ref

ad2

loading...

Text Widget